Bezlepkový chléb ze směsi Paleta

80 min.
Česká republika

Ingredience

  • Kvásek
    • 15gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 6,5decilitrůVoda pitná
  • Na potírání chleba a vytření formy
  • Těsto
    • 550gramůChlebová bezlepková směs
    • 250gramůMouka pohanková
    • 150gramůMouka kukuřičná
    • 1lžičkaKmín drcený
    • 100gramůBrambory vařené
    • 1lžičkaSůl
    • 6,5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 15 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme 550 g bezlepkové chlebové směsi Paleta, 250 g hladké pohankové mouky, 150 g kukuřičné mouky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 nastrouhanou uvařenou bramboru a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 6.5 dl vlahé vody a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 50-60 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.
  • 3
    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.