Bezlepkový puding z quinoi se sušeným ovocem
25 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 60gramůVišně
- 2lžíceŘecký jogurt
- 2lžíceKakao - prášek
- 20gramůŠvestky sušené
- 20gramůBrusinky sušené
- 3lžíceMed včelí
- 1,5hrnkyMléko polotučné
- 0,5lžičkaKáva instantní
- 0,5hrnekQuinoa
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Semínka merlíku chilského - neboli quinoi dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, tak se zbavíme hořkosti. Quinoi dáme do hlubšího rendlíku. Přidáme kakao, instantní kávu a med. Za stálého mícháni přiléváme mléko a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě 14-18 minut, dáváme pozor, aby se semínka úplně nerozvařila. Před koncem vaření přimícháme pokrájené sušené švestky (bez pecek) a brusinky.
- 2Uvařený puding z quinoi nalijeme do misek, po vychladnutí ozdobíme kopečkem jogurtu a višněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.