Bezlepkový puding z quinoi se sušeným ovocem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Semínka merlíku chilského - neboli quinoi dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, tak se zbavíme hořkosti. Quinoi dáme do hlubšího rendlíku. Přidáme kakao, instantní kávu a med. Za stálého mícháni přiléváme mléko a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě 14-18 minut, dáváme pozor, aby se semínka úplně nerozvařila. Před koncem vaření přimícháme pokrájené sušené švestky (bez pecek) a brusinky.
  • 2
    Uvařený puding z quinoi nalijeme do misek, po vychladnutí ozdobíme kopečkem jogurtu a višněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.