Bezlepkový štrůdl
75 min.
Ingredience
- Cuketo-jablková náplň
- 100gramůJablka
- 80gramůCuketa
- 100lžicCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- Maková náplň
- 100gramůMák mletý
- 150gramůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůSměs bezlepková na pečení Schär C
- 1špetkaSůl
- 150decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůDroždí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1792 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
61 g
Sacharidy
268 g
Vláknina
3 g
Cukr
170 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Schär C se špetkou soli, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, cukr, Heru, vejce a vlahé mléko. Těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladničky odpočinout.
- 2Mezitím si dáme do rendlíku mléko, za stálého míchání přidáme pomletý mák, cukr a skořici. Povaříme ho několik minut a dáme ho vychladnout.
- 3Oloupanou cuketu zbavíme semínek a na hrubém struhadle ji nastrouháme.
- 4Omyté jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Jablka nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, přidáme cuketu, cukr, skořicovým cukrem a směs promícháme.
- 5Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou asi 4 mm do tvaru obdélníku. Těsto potřeme makovou náplní, na ni rozetřeme jablka s cuketou, těsto svineme do závinu tak, že kratší okraje přehneme dovnitř (asi 3 cm), aby nám náplň nevytekla a poté těsto zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřté troubě na 180°C přibližně 40-45 minut.
- 6Upečený závin necháme vychladnout. Nakrájený na plátky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.