Bezlepkový štrůdl

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1792 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
61 g
Sacharidy
268 g
Vláknina
3 g
Cukr
170 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Schär C se špetkou soli, rozdrobíme do ní čerstvé kvasnice, cukr, Heru, vejce a vlahé mléko. Těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladničky odpočinout.
  • 2
    Mezitím si dáme do rendlíku mléko, za stálého míchání přidáme pomletý mák, cukr a skořici. Povaříme ho několik minut a dáme ho vychladnout.
  • 3
    Oloupanou cuketu zbavíme semínek a na hrubém struhadle ji nastrouháme.
  • 4
    Omyté jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Jablka nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, přidáme cuketu, cukr, skořicovým cukrem a směs promícháme.
  • 5
    Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou asi 4 mm do tvaru obdélníku. Těsto potřeme makovou náplní, na ni rozetřeme jablka s cuketou, těsto svineme do závinu tak, že kratší okraje přehneme dovnitř (asi 3 cm), aby nám náplň nevytekla a poté těsto zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřté troubě na 180°C přibližně 40-45 minut.
  • 6
    Upečený závin necháme vychladnout. Nakrájený na plátky posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.