Bezvaječné noky

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaSůl
    • 1litrVoda pitná
    • 1hrnekMouka pšeničná hrubá
    • 0,75hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Vápník
101 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, mléka a soli zpracujeme těsto asi jako na houskové knedlíky. Ihned po zpracování přendáme těsto na moukou posypané prkénko, uhladíme je a přímo nad hrncem s vroucí osolenou vodou oddělujeme nožem namočeným ve vodě proužky těsta a vhazujeme je do vody.
  • 2
    Nočky vaříme 8-10 minut. Jsou vhodnou přílohou k masitým pokrmům a gulášům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.