Bifteky s portským
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 120mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- 80mililitrůVíno portské
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyVíno madeira
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
434 mg
Cukr
821 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí.
- 2Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.
- 3Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.