Bifteky se zeleným chřestem
25 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí svíčková
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůChřest zelený
- 50gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMargarín
- 1lžičkaHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceEstragon
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
303 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.
- 2Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.
- 3Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.