Bifteky se zeleným chřestem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
303 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.
  • 2
    Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.
  • 3
    Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.