Bílá cibulová omáčka
25 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
- 6gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
510 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli si nakrájíme nadrobno. V polovině dávky smetany si rozmícháme mouku.
- 2Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme ručním mixérem a zalijeme polovinou smetany, ve které je rozmíchaná mouka. Za stálého míchání povaříme a zředíme zbytkem smetany. Podle chuti dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.