Bílá čokoláda s pomerančovou polévou

30 min.
Evropa

Ingredience

  • Čokoláda
    • 200gramůČokoláda bílá
    • 200gramůLučina smetanový sýr
    • 40gramůCukr vanilka
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
  • Poleva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoláda:
  • 2
    Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout.
  • 3
    Poleva:
  • 4
    Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout.
  • 5
    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky.
  • 6
    Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.