Bílá čokoláda s pomerančovou polévou
30 min.
Ingredience
- Čokoláda
- 200gramůČokoláda bílá
- 200gramůLučina smetanový sýr
- 40gramůCukr vanilka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Poleva
- 5decilitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceSirup karamelový
- 50gramůMandle
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Čokoláda:
- 2Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout.
- 3Poleva:
- 4Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout.
- 5Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky.
- 6Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.