Bílá omáčka se žampiony
45 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůCibule
- 3gramySůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVývar telecí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
914 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme (cibule nesmí zrůžovět, musí zůstat bílá), přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme telecím vývarem, troškou vína, přidáme žampiony, osolíme a vaříme půl hodiny.
- 2Omáčku používáme jak v teplé tak ve studené kuchyni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 10. 2015
Bílá omáčka se žampiony
Bílá omáčka se žampiony se připravuje velmi dobře. A stejně tak i chutná. My jsme si ji dali k vepřovým plátkům a chutnala báječně. Mohu ji doporučit stejně jako tento recept.