Bílá polévka s rajčetem
72 min.
Ingredience
- 220gramůFazole bílé
- 350gramůNudle vlasové
- 70gramůOkurky
- 100gramůRajčata
- 1lžíceSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
423 mg
Cukr
899 mg
Postup přípravy
- 1Přebrané fazole propláchneme a namočíme ve studené vodě na 8 hodin. Okurky očistíme tak, že je promneme v utěrce se solí a pak je nakrájíme na úhlopříčné nudličky, které namočíme do studené vody. Rajčata rozkrájíme na plátky.
- 2V polévkovém hrnci vaříme ve vroucí vodě 5 minut fazole. Uvařené fazole scedíme a promnutím je zbavíme slupek. Promnuté fazole rozmixujeme se studenou vodou najemno. Rozmixované fazole ochutíme solí. Ve vroucí vodě se špetkou soli uvaříme vlasové nudle (nudle vaříme asi 1 minutu). K vařeným nudlím přidáme 100 ml vody a necháme asi 1 minutu stát a po 1 minutě přilejeme dalších 100 ml vody a opět necháme 1 minutu stát. Potom nudle scedíme přes síto a propláchneme pod studenou vodou.
- 3Na talířích nebo v miskách naaranžujeme nudle do tvaru hnízda. K takto připraveným nudlím přidáme kousky rajčat a nudličky z okurek a zalijeme fazolovou polévkou. Polévku podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.