Bílá polévka s rajčetem

72 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
423 mg
Cukr
899 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané fazole propláchneme a namočíme ve studené vodě na 8 hodin. Okurky očistíme tak, že je promneme v utěrce se solí a pak je nakrájíme na úhlopříčné nudličky, které namočíme do studené vody. Rajčata rozkrájíme na plátky.
  • 2
    V polévkovém hrnci vaříme ve vroucí vodě 5 minut fazole. Uvařené fazole scedíme a promnutím je zbavíme slupek. Promnuté fazole rozmixujeme se studenou vodou najemno. Rozmixované fazole ochutíme solí. Ve vroucí vodě se špetkou soli uvaříme vlasové nudle (nudle vaříme asi 1 minutu). K vařeným nudlím přidáme 100 ml vody a necháme asi 1 minutu stát a po 1 minutě přilejeme dalších 100 ml vody a opět necháme 1 minutu stát. Potom nudle scedíme přes síto a propláchneme pod studenou vodou.
  • 3
    Na talířích nebo v miskách naaranžujeme nudle do tvaru hnízda. K takto připraveným nudlím přidáme kousky rajčat a nudličky z okurek a zalijeme fazolovou polévkou. Polévku podáváme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.