Bílá rajčatová omáčka
40 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, sůl, zalijeme vodou a vaříme 10 minut.
- 2Omáčku přecedíme, prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, za stálého míchání ještě chvíli povaříme.
- 3Podáváme k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.