Bílé fazole po moravsku
50 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé
- 160gramůŠvestky sušené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
18 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Uvaříme je do měkka, skoro do rozvaření.
- 2Zahustíme je jíškou, aby nám vznikla řídká kaše.
- 3Kaši osolíme, přidáme ocet, spařené sušené švestky a necháme asi 10 povařit. Na závěr omastíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.