Bílé ovečky
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda bílá
- 1hrstKokos - mletý (Kopra)
- 150gramůFondán
- 1lžíceVoda pitná
- 70lžicCukr moučkový
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTvaroh tučný
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
95 g
Postup přípravy
- 1Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády a ihned je obalíme ve strouhaném kokosu. Necháme oschnout.
- 3Z černého fondánu vytvarujeme ovečkám hlavičky, ouška a nožičky, z bílého fondáu oči a z červeného čumáčky.
- 4Moučkový cukr utřeme s trochou vody na hustou polevu. Všechny díly pomocí polevy upevníme na kouličky.
- 5Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 6Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 7Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 8Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 9Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.