Bílé zelí se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
13 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nakrájené zelí, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme doměkka.
- 2Smetanu rozkvedláme s moukou a přilijeme k zelí. Nakonec přidáme špetku muškátu a cukr. Povaříme asi 5 minut.
- 3Podáváme k uzenému masu a uzeným klobásám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.