Bílkové čepičky slepované šlehačkou

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Cukr
74 g
Vápník
54 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 120 °C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Vaječné bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh by měl být tak hustý, že při projetí vařečkou by měla zůstat ve sněhovém těstě stopa. Do sněhu postupně a opatrně vmícháme po částech cukr. Zašleháním cukru by měl sníh získat lesk.
  • 2
    Našlehaným bílkovým těstem plníme cukrářský kornout, ze kterého vymačkáváme na vymazaný plech hromádky ve tvaru čepiček. Bílkové hromádky rozmístíme na plechu tak, aby se nedotýkaly. Bílkové pečivo pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut.
  • 3
    Upečené kousky necháme v troubě přes noc vychladnout a druhý den je slepíme našlehanou šlehačkou. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění ke kávě, studené.
  • 4
    Šlehačka: Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.