Bílkové čepičky slepované šlehačkou
210 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 260gramůCukr krystal
- Šlehačka
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Cukr
74 g
Vápník
54 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 120 °C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Vaječné bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh by měl být tak hustý, že při projetí vařečkou by měla zůstat ve sněhovém těstě stopa. Do sněhu postupně a opatrně vmícháme po částech cukr. Zašleháním cukru by měl sníh získat lesk.
- 2Našlehaným bílkovým těstem plníme cukrářský kornout, ze kterého vymačkáváme na vymazaný plech hromádky ve tvaru čepiček. Bílkové hromádky rozmístíme na plechu tak, aby se nedotýkaly. Bílkové pečivo pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut.
- 3Upečené kousky necháme v troubě přes noc vychladnout a druhý den je slepíme našlehanou šlehačkou. Tyto zákusky servírujeme jako pohoštění ke kávě, studené.
- 4Šlehačka: Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.