Bílkové dortíky s hnědým cukrem
80 min.
Ingredience
- 175gramůCukr třtinový
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Cukr
14 g
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme s hnědým cukrem, octem a škrobem, do tuhého sněhu.
- 2Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme sněhem.
- 3Pečeme hodinu na 120°C, vypneme troubu a dortíky v ní necháme vychladnout.
- 4Potom opatrně seřízneme vršky dortíků, naplníme šlehačkou a přiklopíme vršky.
- 5Podáváme se sklenkou pomerančového likéru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.