Bílkové sušenky s mandlemi
28 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůMandle
- 0,25lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, máslo rozpustíme.
- 2Prosátý cukr vymícháme v míse s bílky, přidáme máslo, prosátou mouku, tresť a mandle. Dobře vypracujeme.
- 3Z těsta na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme lžící malé placičky dál od sebe, aby se při pečení neslily. V předehřáté troubě pečeme asi 8 minut, až sušenky zezlátnou. Hned sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.