Bílkový chlebíček s čokoládou
80 min.
Ingredience
- Na vymazání formy
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 280gramůCukr moučkový
- 140gramůMandle
- 100gramůRozinky tmavé
- 100gramůČokoláda hořká
- 50gramůDýně
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Mandle, rozinky a zavařenou dýni nakrájíme na nudličky. Čokoládu nasekáme, máslo rozpustíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme po lžících cukr, poté dýni, rozinky, mandle, čokoládu, mouku, máslo a přilijeme rum.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.