Bílkový čokoládový dort
70 min.
Ingredience
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 210gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 230gramůMandle
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, po troškách do něj přidáváme moučkový cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Vše zlehka zamícháme.
- 2Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut.
- 3Upečený, vychladlý dort potřeme meruňkovou marmeládou a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.