Bílý chléb - malý bochník
50 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
68 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- 2Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.