Bílý chléb s kandovaným ovocem
130 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůDroždí sušené
- 50gramůKandované ovoce
- 100gramůHrozinky
- 50mililitrůRum
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
91 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky si namočíme do rumu alespoň na hodinu. Vlažné mléko, cukr, sůl, žloutky, máslo, vanilkový cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce, hrozinky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Po ukončení celého programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.