Bílý chléb z kvásku
45 min.
Ingredience
- 2,4decilitryChlebový kvásek
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
90 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl kvásku a vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
- 4Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, dáme ho na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý poprášíme moukou.
- 5Troubu předehřejeme na 220°C a chléb v ní pečeme přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.