Bílý chléb z kvásku

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,4decilitryChlebový kvásek
    • 1decilitrVoda pitná
    • 2lžíceOlej olivový
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 450gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
90 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl kvásku a vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
  • 4
    Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, dáme ho na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. Vykynutý poprášíme moukou.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 220°C a chléb v ní pečeme přibližně 30 až 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho necháme pomalu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.