Bio-knedlíky se špaldovou moukou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
825 mg
Cukr
259 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýňová a slunečnicová semínka dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme namočené asi 2 hodiny.
  • 2
    Připravíme těsto: do mísy prosejeme špaldovou mouku, vsypeme dětskou krupici, přidáme rozdrobené čerstvé droždí, žloutky a sůl. Směs promícháme, poté přidáme semínka i s mlékem. Vypracujeme hladké polotuhé těsto, rozdělíme na 8 kousků. Do misky nasypeme polohrubou mouku, potravinářskou fólii nastříháme na čtverce přibližně 20 x 20 cm. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 - 5 litru vody s 1 lžicí soli.
  • 3
    Rukama, které jsme namočili do studené vody, z každého dílu těsta vytvoříme malý kulatý knedlík, obalíme v polohrubé mouce a zabalíme do potravinářské fólie tak, že knedlík položíme do středu fólie, následně konce zakroutíme. Poté knedlík dotvarujeme do požadovaného tvaru. Takto připravíme i ostatní knedlíky. Opatrně je vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut. Vyjmeme jeden uvařený knedlík, opatrně ho rozbalíme (dáme pozor, aby jsme se nespálili), knedlík rozkrojíme a pokud není střed uvařený, opět ho zabalíme a ještě dovaříme asi 4 - 5 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme, rozbalíme, rozložíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a hned podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.