Biskupský chlebíček
165 min.
Ingredience
- 1,5hrnkyOlej stolní
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 0,5hrnekHrozinky
- 0,5hrnekOřechy vlašské
- 2hrstiKandované ovoce
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkySoda jedlá
- 3hrnkyMrkev kořen
- 1,5hrnkyCukr krupice
- 3hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1571 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
110 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme na nudličky očištěnou mrkev.
- 2Cukr s vejci a olejem ušleháme v míse.
- 3Prosátou mouku a sodu přispyeme do našlehané směsi a přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.
- 4Do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme směs a 45 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.