Biskupský chlebíček piškotový
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůMouka polohrubá
- 50gramůMandle
- 140gramůCukr moučkový
- 50gramůKandované ovoce
- 1lžíceRum
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůHrozinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme.
- 2Hrozinky omyjeme a osušíme.
- 3Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo.
- 4Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou.
- 5Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.