Biskupský chlebíček s mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku, třeme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté přidáme nasekané mandle, rozinky a na kostičky nakrájenou, zavařenou dýni. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Formu na chlebíček vymažeme, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 - 45 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.