Biskupský chlebíček s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 50gramůMandle
- 100gramůRozinky tmavé
- 50gramůDýně
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůCukr vanilka
- 100gramůVaječný žloutek sušený
- 0,5kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku, třeme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté přidáme nasekané mandle, rozinky a na kostičky nakrájenou, zavařenou dýni. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Formu na chlebíček vymažeme, vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 - 45 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.