Biskupský chlebíček s rozinkami
100 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 30gramůRozinky tmavé
- 30gramůMandle
- 30gramůPomerančová kůra
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůHrozinky
- 0,5kusCitrony
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme cca 30 minut. Poté vmícháme sultánky, rozinky, nasekané mandle, na kostičky nakrájenou v cukru naloženou pomerančovou kůru, nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 45 - 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, posypeme cukrem a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.