Biskvity z podmáslí
30 min.
Ingredience
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSůl
- 85gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 180mililitrůMléko - podmáslí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Do základu prolisujeme uvařené žloutky, promísíme, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto. Na pracovní desce hněteme ještě 5 minut dohladka.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 2cm. Kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, potom pečeme při 190 stupních ještě 5 minut.
- 4Ihned po upečení biskvity na povrchu vodorovně rozpůlíme třírohou vidličkou.
- 5Podáváme s různými sladkými nebo pikantními náplněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.