Bliny podávané s kaviárem
60 min.
Ingredience
- Na obložení
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 80gramůKaviár
- Na pečení
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2gramyMáslo čerstvé
- Na těsto
- 150gramůMouka pohanková
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 10gramůDroždí
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
234 mg
Cukr
803 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli.
- 2Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne.
- 3Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.