Bliny podávané s kaviárem

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
234 mg
Cukr
803 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli.
  • 2
    Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne.
  • 3
    Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.