Bliny s pohankou
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pohanková
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přilijeme vlažnou vodu a s trochou mouky promícháme základ kvásku, necháme jej 30 minut kynout. Přidáme pohankovou mouku, cukr, sůl, přidáme 2 rozšlehaná vejce a vše prohněteme a necháme 30 minut ještě jednou kynout. Poté přidáme vlažné mléko a prohněteme. Zbývající vejce rozdělíme na bílek a žloutek, z bílku vyšleháme tuhý sníh, žloutek vmícháme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílku, případně ještě přidáme trochu teplého mléka, aby bylo těsto tekuté.
- 2V malé pánvi zahřejeme olej, naběračkou naléváme těsto a při mírné teplotě smažíme bliny po obou stranách dozlatova. Je-li těsto nahoře suché, pokapeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.