Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pohanková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 2lžíceKaviár
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 1kusKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.
- 2Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
- 3Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.
- 4Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.
- 5Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.