Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem

30 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.
  • 2
    Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
  • 3
    Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.
  • 4
    Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.
  • 5
    Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.