Bloomer
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
108 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléce rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko a přidáme 150 ml vody. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
- 2Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme dvě hodiny kynout.
- 3Vytvarujeme bochník vekového tvaru, jen o pár centimetrů širší, a necháme ještě hodinu kynout na plechu. Do bochníku pak uděláme 5 zářezů a navlhčíme ho mlékem. Pak už jen dáme do trouby kde ho pečeme 45 minut při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.