Bloomer

90 min.

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
108 mg
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléce rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko a přidáme 150 ml vody. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
  • 2
    Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme dvě hodiny kynout.
  • 3
    Vytvarujeme bochník vekového tvaru, jen o pár centimetrů širší, a necháme ještě hodinu kynout na plechu. Do bochníku pak uděláme 5 zářezů a navlhčíme ho mlékem. Pak už jen dáme do trouby kde ho pečeme 45 minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.