Bobulové ovoce se zmrzlinou a vinnou pěnou
25 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 200gramůOstružiny
- 200gramůRybíz červený
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůCukr třtinový
- 180mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
10 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Maliny a ostružiny očistíme a přebereme. Opláchnutý rybíz očešeme vidličkou. Jahody opláchneme a necháme dobře okapat.
- 2Bobulové ovoce opatrně smícháme a upravíme do mísy. Přidáme kopečky zmrzliny.
- 3V nádobě ušleháme žloutky, citronovou šťávu, cukr a sekt. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Ovocný salát přelijeme horkou vinnou pěnou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.