Bochánky s tmavou i bílou čokoládou
70 min.
Ingredience
- 165gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 230gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 25gramůKakao - prášek
- 25gramůČokoláda hořká
- 75gramůČokoláda bílá
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 130gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Šest forem na pudink vytřeme tukem. 125 g másla a 150 g cukru utřeme s rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme kakao, mouku, vmícháme nakrájenou čokoládu nadrobno. Vytvoříme těsto, rozdělíme ho do formiček, přikryjeme alobalem potřeným máslem a formičky vaříme ve vodní lázni asi padesát minut.
- 2Smícháme smetanu, zbytek cukru a zbytek másla, směs zahřejeme na ohni a promícháme. Pak ji nalijeme na hotové bochánky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.