Boloňské řízky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůŠunka dušená
- 5,5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
16 mg
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Řízky z omyté telecí kýty naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme je po obou stranách na másle.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní řízky, poklademe je plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Zbylé máslo na pánvi zředíme trochou vývaru a řízky pokropíme. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.