Bonbonky s ořechy
50 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 5lžicVoda pitná
- 50gramůOřechy vlašské
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůDžem ananasový
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 100gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
271 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme žloutky, trošku vody, namleté vlašské ořechy a pak postupně přimícháváme polovinu cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj pomalu přimícháváme druhou polovinu cukru a špetku soli. Pak sníh opatrně zamícháváme do žloutkové hmoty a nakonec přimícháme mouku a škrob.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vymastíme máslem a ořechový piškot na něj rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečeme asi 15 minut.
- 3Po upečení piškot vyklepneme z plechu na utěrku a necháme vychladnout. Ještě vlažný piškot rozkrojíme na 4 díly.
- 4V misce utřeme dohladka ananasovou marmeládu a tři díly piškotu marmeládou namažeme. Zbytek zavařeniny odložíme stranou. Namazané placky složíme na sebe a nahoru položíme zbylou suchou placku, kterou nakonec také potřeme ananasovou marmeládou.
- 5Marcipán vyválíme na placku o velikosti piškotových dílů, okraje odřízneme a placku položíme na horní placku, posypeme moučkovým cukrem.
- 6V teple necháme odpočívat a druhý den krájíme na malé čtverečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.