Borůvková bublanina

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.
  • 2
    Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.
  • 3
    Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.
  • 4
    Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.