Borůvková bublanina
80 min.
Ingredience
- 1kusCitronová kůra
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMouka polohrubá
- 2lžíceCukr krupice
- 1litrBorůvky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.
- 2Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.
- 3Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.
- 4Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.