Borůvková rýže

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůRýže předvařená (parboiled)
    • 60gramůCukr vanilka
    • 1špetkaSůl
    • 0,5kilogramBorůvky
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
  • 3
    Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
  • 4
    Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.