Borůvková rýže
30 min.
Ingredience
- 250gramůRýže předvařená (parboiled)
- 60gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramBorůvky
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 2Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
- 3Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
- 4Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.