Borůvková zavařenina

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
48 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu smícháme portské víno s třtinovým cukrem, přivedeme k varu a cukr necháme rozpustit. Poté do kastrolu přimícháme borůvky.
  • 2
    Dále přimícháme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, sušené brusinky, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše asi 20 minut povaříme.
  • 3
    Kastrol odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Poté do směs přimícháme brandy, mandlový likér, vanilkový cukr a med a důkladně promícháme.
  • 4
    Takto připravenou zavařenou plníme sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.