Borůvková zavařenina
40 min.
Ingredience
- 60mililitrůVíno portské
- 75gramůCukr třtinový
- 300gramůBorůvky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 75gramůHrozinky
- 1lžícePomerančová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 15mililitrůBrandy
- 10mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 2lžíceMed včelí
- 100gramůBrusinky sušené
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
48 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu smícháme portské víno s třtinovým cukrem, přivedeme k varu a cukr necháme rozpustit. Poté do kastrolu přimícháme borůvky.
- 2Dále přimícháme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, sušené brusinky, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Vše asi 20 minut povaříme.
- 3Kastrol odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Poté do směs přimícháme brandy, mandlový likér, vanilkový cukr a med a důkladně promícháme.
- 4Takto připravenou zavařenou plníme sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.