Borůvkové dortíčky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme pšeničnou mouku, vanilkový cukr, sodu, prášek do pečiva, kukuřičnou mouku, sůl, máslo a vše zpracujeme na drobenku. Přidáme jogurt a vidličkou vypracujeme vláčné těsto.
  • 2
    Na válu vyválíme z těsta 1,5 cm silný plát. Kulatým tvořítkem o průměru 4 cm vykrájíme 8 koleček. Dáme je na nevymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě na 220 C° asi 18 - 20 minut do zlatohněda.
  • 3
    Borůvky propláchneme a necháme okapat. V misce je promícháme s medem, asi čtvrtinu rozmačkáme a necháme v chladu.
  • 4
    Smetanu ušleháme a přidáme do ní krupicový cukr. Dortíčky vodorovně rozřízneme, spodek dáme na talířek, pokryjeme polovinou borůvek a přiklopíme druhou polovinou dortíčku. Ten pokryjeme šlehačkou a zbylými borůvkami. Ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.