Borůvkové muffiny bezlepkové
35 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 225gramůMouka bezlepková
- 1špetkaSůl
- 55gramůCukr moučkový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůBorůvky
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 160mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
599 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3V misce smícháme bezlepkovou mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
- 4Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.
- 5Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
- 6Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 12. 8. 2017
Borůvkové muffiny bezlepkové
V receptu není popsáno co s máslem a cukrem. Zdálo se mi divné do těsta nedat cukr, takže jsem dala 55 g cukru krupice, a 55 g másla přímo do těsta. Výsledek není špatný, byť chuťově stále poněkud neslaný nemastný, možná je to moukou - dala jsem rýžovou. Příště bych přidala soli. Ale jinak se povedlo.