Borůvkové muffiny pro alergiky na vejce a ořechy

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 55gramůMáslo čerstvé
    • 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 55gramůCukr moučkový
    • 2lžičkyCitronová šťáva
    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 3lžíceVoda pitná
    • 100gramůBorůvky
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
  • 4
    Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt. Bramborový škrob rozmícháme ve vodě a přidáme do těsta. Promícháme a vsypeme do těsta omyté borůvky.
  • 5
    Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
  • 6
    Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.