Borůvkové muffiny s rumem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2lžíceRum
- 200gramůMouka polohrubá
- 115gramůCukr krupice
- 145gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůBorůvky
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Borůvky očistíme, propláchneme a necháme okapat.
- 3V míse rozetřeme máslo, smícháme s cukrem a utřeme do smetanové hmoty. Postupně přidáváme vejce, důkladně promícháme a pak za stálého míchání přisypeme směs mouky, prášku do pečiva a soli. Na závěr přidáme borůvky, rum a nastrouhanou citrónovou kůru.
- 4Formičky na muffiny vymažeme máslem, naplníme ze dvou třetin těstem a pečeme 15-20minut.
- 5Hotové muffiny vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 12. 2015
Borůvkové muffiny s rumem
Ještě bych chtěla dodat, že mám silikonové formičky a ty není třeba ničím vymazávat.
Anonymní uživatel
st 2. 12. 2015
Borůvkové muffiny s rumem
Moc dobré muffiny, dávám palec nahoru. Borůvky jsem použila mražené, těsto se od nich trochu obarvilo na modro :-) Určitě půjde použít i jiné drobné ovoce, např. rybíz.