Borůvkové řezy z celozrnné mouky
80 min.
Ingredience
- 220gramůMouka špaldová
- 50gramůMouka kukuřičná
- 150gramůCukr hroznový (glukóza)
- 1špetkaSůl
- 9lžicVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůMouka sójová odtučněná
- 0,5litrBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si větší mísu, do které z rozklepnutých vajec vložíme pouze žloutky, oddělené od bílků. Z bílků, špetky soli a studené vody našleháme tuhý sníh.
- 2Do mísy se žloutky přisypeme hroznový cukr, ručním šlehačem začneme šlehat, postupně přidáme 5 lžic teplé vody.
- 3Budeme potřebovat 200 g hrubé špaldové mouky, přibližně 20g jemné špaldové mouky, hladkou kukuřičnou a hladkou sójovou mouku. Všechny mouky dohromady smícháme a postupně přisypáváme ke žloutkům s cukrem, stále šleháme. Postupně přidáváme i sníh z bílků, který šlehačem vmícháváme do těsta.
- 4Plech vysteleme papírem na pečení a předehřejeme troubu. Těsto nalijeme na plech, posypeme borůvkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při středních teplotách cca 50 minut.
- 5Vychladlý koláč nožem nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.