Borůvkové řezy z tvarohového těsta

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, polovinu nakrájíme na jemno, druhou polovinu na tenké lupínky.
  • 3
    V míse vyšleháme tvaroh s krupicovým cukrem, mlékem a olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáme k tvarohové směsi, pak ještě přimícháme nasekané mandle a vypracujeme vláčné těsto.
  • 4
    Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na obdélník a přendáme na plech s rozprostřeným pečicím papírem. Na těsto dáme borůvky, na každé straně ponecháme volný okraj. Těsto bez borůvek překlopíme nejprve z kratší, pak z delší strany doprostřed.
  • 5
    Koláč pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, pak ho potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme lupínky mandlí a dopečeme ještě dalších přibližně 15 minut.
  • 6
    Upečený koláč necháme mírně vychladnout, pak ho opatrně sundáme z plechu, pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.