Borůvkové řezy z tvarohového těsta
55 min.
Ingredience
- 750gramůTvaroh měkký
- 75gramůCukr krupice
- 6lžicOlej slunečnicový
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 400gramůBorůvky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, polovinu nakrájíme na jemno, druhou polovinu na tenké lupínky.
- 3V míse vyšleháme tvaroh s krupicovým cukrem, mlékem a olejem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáme k tvarohové směsi, pak ještě přimícháme nasekané mandle a vypracujeme vláčné těsto.
- 4Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme na obdélník a přendáme na plech s rozprostřeným pečicím papírem. Na těsto dáme borůvky, na každé straně ponecháme volný okraj. Těsto bez borůvek překlopíme nejprve z kratší, pak z delší strany doprostřed.
- 5Koláč pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, pak ho potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme lupínky mandlí a dopečeme ještě dalších přibližně 15 minut.
- 6Upečený koláč necháme mírně vychladnout, pak ho opatrně sundáme z plechu, pocukrujeme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.