Borůvkové víno

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit do hrnce s vodou.
  • 2
    Když jsou borůvky měkké a částečně rozvařené, necháme šťávu 30 minut ustát a pak ji opatrně slijeme do jiného hrnce. Přimícháme cukr, hřebíček a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  • 3
    Po vychladnutí šťávou naplníme čisté uzavíratelné lahve a uskladníme je na suchém tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.