Borůvkové víno
40 min.
Ingredience
- 4litryBorůvky
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 1špetkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a dáme vařit do hrnce s vodou.
- 2Když jsou borůvky měkké a částečně rozvařené, necháme šťávu 30 minut ustát a pak ji opatrně slijeme do jiného hrnce. Přimícháme cukr, hřebíček a vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- 3Po vychladnutí šťávou naplníme čisté uzavíratelné lahve a uskladníme je na suchém tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.