Borůvkovo-malinový likér

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté borůvky a maliny nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši necháme 3 dny kvasit. Pak ji odlisujeme a šťávu necháme zcela prokvasit.
  • 2
    Výlisky smícháme s 200 ml 60% vodky a po 24 hodinách je znovu odlisujeme a uskladníme v lahvi. Uložíme na chladné a tmavé místo.
  • 3
    Když je vylisovaná čistá šťáva prokvašená (2–3 dny), necháme v chladu usadit kvasinky. Pak šťávu vyčistíme přes skládaný filtr.
  • 4
    500 ml prokvašené šťávy, 100 ml extraktu z výlisků a 150 ml 96% slivovice smícháme s 200 ml cukrového sirupu, vyškrabaným vanilkovým luskem a 50 g glukózy.
  • 5
    Znovu likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2–3 týdny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.