Borůvkovo-malinový likér
30 min.
Ingredience
- 800gramůBorůvky
- 200gramůMaliny
- 200mililitrůSirup cukrový
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 200mililitrůVodka
- 150mililitrůSlivovice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté borůvky a maliny nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši necháme 3 dny kvasit. Pak ji odlisujeme a šťávu necháme zcela prokvasit.
- 2Výlisky smícháme s 200 ml 60% vodky a po 24 hodinách je znovu odlisujeme a uskladníme v lahvi. Uložíme na chladné a tmavé místo.
- 3Když je vylisovaná čistá šťáva prokvašená (2–3 dny), necháme v chladu usadit kvasinky. Pak šťávu vyčistíme přes skládaný filtr.
- 4500 ml prokvašené šťávy, 100 ml extraktu z výlisků a 150 ml 96% slivovice smícháme s 200 ml cukrového sirupu, vyškrabaným vanilkovým luskem a 50 g glukózy.
- 5Znovu likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 2–3 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.