Borůvkový cheesecake s citronem
45 min.
Ingredience
- 350gramůBorůvky
- 2kusyCitrony
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůCelozrnné sušenky MELASKY
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMascarpone
- 3lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová kůra
- 500mililitrůCréme fraiche
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
45 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
- 3Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.
- 4Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu.
- 5Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.