Borůvkový koláč s perníkem
50 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 90gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 500gramůBorůvky
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžícePerník
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Máslo s moučkovým cukrem a žloutky mícháne do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, přilijeme mléko a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozetřeme na něj těsto. Na těsto nasypeme omyté a okapané borůvky, které pocukrujeme a posypeme 2 lžícemi nastrouhaného perníku. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.