Borůvkový kompot v octovém nálevu
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyBorůvky
- 800gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr a ocet a cca 3 minuty povaříme. Do vroucí směsi nasypeme borůvky a zvolna vaříme cca 5 minut.
- 2Poté děrovanou naběračkou borůvky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme a přilijeme k ovoci. Sklenice uzvařeme a zabalené do deky necháme vychladnout. Uložíme a uskladníme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.