Borůvkový kompot v octovém nálevu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr a ocet a cca 3 minuty povaříme. Do vroucí směsi nasypeme borůvky a zvolna vaříme cca 5 minut.
  • 2
    Poté děrovanou naběračkou borůvky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme a přilijeme k ovoci. Sklenice uzvařeme a zabalené do deky necháme vychladnout. Uložíme a uskladníme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.